You are currently viewing איך המנעות מפחמימות מובילה להשמנה?

איך המנעות מפחמימות מובילה להשמנה?

מיהו האינסולין?

האינסולין הוא הורמון אנאבולי, זאת אומרת שהוא אחראי בגופנו על בנית רקמות ובמקביל הוא עוצר פירוק של רקמות.
בנוסף האינסולין אחראי על איזון רמות הסוכר בדם על ידי כך שהוא מוציא את הסוכר מהדם ומכניס אותו אל התאים.
על כן האינסולין מופרש מהלבלב בעיקר לאחר אכילת פחמימות.

אנו רוצים שלאורך היום יהיו בדמנו רמות נמוכות של אינסולין, מ-2 סיבות:
מסיבה בריאותית – הפרשה גבוהה של אינסולין לאורך זמן מעייפת את הלבלב ומגבירה את הסיכון להתפתחות סוכרת, ובנוסף אף תורמת להתפתחות העמידות לאינסולין.
מסיבה משקלית – הפרשה גבוהה של אינסולין עוצרת את תהליך פירוק השומן ומגבירה את בנייתו.

אנשים רבים נמנעים מפחמימות במחצית הראשונה של היום ונותנים לעצמה את הלגיטימציה לאכול יותר פחמימות בחצי השני, במחשבה שמותר להם כי הם לא אכלו פחמימות עד כה, וכעת הם יכולים לאכול בבת אחת את המלאי היומי שלהם.

זהו מצב מאוד בעייתי מאחר והוא מגביר את פירוק החלבונים בחלק הראשון של היום (גופנו מפרק חלבונים על מנת להפוך אותם לפחמימה – צורת האנרגיה בה הוא יודע להשתמש לפעילויות היום יום).

סיבה נוספת לבעייתיות הסיטואציה, אכילה פחמימתית מוגברת בחצי השני של היום מגדילה את התחושה של “התמכרות לפחמימות”, ההתנהלות הזו גוררת הפרשה גבוהה של רמות אינסולין ועל כן יותר סכנה לבניית שומנים, יותר רעב, ויותר סיכון לסוכרת.

מה הפתרון?
אכלו פחמימות (רצוי מורכבות בלבד), בכמויות קטנות בכל פעם לאורך היום ולא בצורה מרוכזת בחלק אחד של היום.

בהצלחה 

לצפייה בסרטון מסביר על התופעה הכנסו לקישור הבא:

אשמח לשמוע מה דעתך בתגובות למטה

רונית ציוני

רונית ציוני היא דיאטנית קלינית בריאטרית, מומחית לטיפול בהשמנה ואכילה רגשית. רונית מגיעה לתחום מניסיונה האישי בהתמודדות רבת השנים עם עודף המשקל והדיאטות הבלתי פוסקות.

כתיבת תגובה