שם מאוד טוב ובריא יצא לפירות היבשים, האמנם?
נבחן לדקה את הענין.
פירות יבשים הינם פירות אשר ייבשו אותם
ולרוב הוסיפו להם סוכר וחומרים לא רצויים אחרים (גפרית, חומרי הE למיניהם),
בנוסף, בתהליך הייבוש גם ויטמין הC הולך לאיבוד.
לא חבל?
יוצא שב100 ג’ פירות יבשים יש כמות גדולה יותר של סוכר
ופחות ויטמינים בהשוואה ל100 ג’ פירות טריים.
מה המסקנה?
פירות טריים תמיד יותר עדיפים,
מספקים לנו יותר נוזלים,
יותר ויטמינים, פחות סוכר,
והרבה יותר בריאות!
החלטתם בכל זאת לאכול פירות יבשים?
ההמלצה שלי היא:
הסתפקו ב-2/3 יחידות
והוסיפו אגוז או שקד,
גם בשביל היתרונות שבהם
וגם כי השומן שבתוכם מאט את קצב ספיגת הסוכר לדם.
ט”ו בשבט שמח חברים!
רונית ציוני
מומחית לליווי בריאטרי
טיפול בהשמנה ובאכילה רגשית