הדיאטות והדאגה למשקל תופסות חלק נכבד בחייהן של נשים רבות.
במקרים רבים, כאשר האשה כבר מצליחה להגיע למשקל היעד היא מתקשה בשנירה עליו ומעלה בחזרה את משקלה, ולעיתים רבות אף עם תוספת נכבדת.
אחת הסיבות העיקריות לכך היא הצמדות לתבנית אכילה אשר לא בהכרח מתאימה לה באופן אישי, המנעות ממזונות אהובים המתוייגים כ”שמנים”
וחוסר הקשבה בסיסית לגוף ולסיבות אשר מובילות אותנו מראש לאכול בכל אותן פעמים “מיותרות”.
הכמיהה האנושית לראות את התוצאה הסופית כמה שיותר מהר היא שגורמת לנו להצמד לכללי האכילה הקשוחים, אך אם תצליחו למצוא בתוככן מעט סבלנות ולהרגיע את השד הממהר – אני רוצה להציע לכן פה דרך חלופית, נעימה יותר, טעימה יותר ואמינה יותר, דרך שסיכוייה להטמע בכן ולהביא לתוצאות ארוכות טווח, גדולים יותר.
אז איך תפסיקי להיות אקורדיון ותהפכי לגיטרה נצחית? קראי את ההמלצות הבאות, כנראה שהן יראו לך את הדרך:
1. וותרי על הפנטזיה לרדת בקלות ומהר
זכרי שמדובר בתהליך של שינוי, תהליך לוקח זמן. זכרי שכל שינוי מהותי בחיים אינו נעשה בקלות, שכן מדובר פה בתהליך שבו את מתנגדת לטבע שלך.
לעיתים קרובות נשים מתייאשות מהתהליך לאחר שהן מגלות שאינן יורדות מהר כפי שרצו, זכרי: תהליך, בניגוד לדיאטה מסרסת לוקח יותר זמן.
בנוסף, נשים שחוות את הקושי בשינוי ההרגלים ומתמקדות בו, מוותרות מתוך פחד מחיים שלמים של קושי מול האכילה. הסתכלי על הצד החיובי בתהליך השינוי – אחרי שתפתחי הרגלים חדשים זה יהיה הרבה יותר קל. בכל זאת, זה יהיה הטבע החדש שלך…
השלימי בתוכך עם העובדה שמדובר בתהליך שיקח זמן אך בסופו תוצאות שישארו איתך לתמיד.
את הולכת לעבור שינוי הרגלים והשינוי יהיה קשה בהתחלה, אך ככל שתתרגלי יהיה יותר קל, והמשקל ירד לאט, אך ישמר…
2. אכלי רק מזון שאת אוהבת
אם חזה עוף בגריל וירקות מבושלים משעממים אותך, התרחקי מהם ומיד! יש מספיק מאכלים טעימים, מזינים ושאינם עתירי שומן או סוכר שאת יכולה לשלב בתפריטך היומי. למשל, תבשילי קדירה המורכבים מקטניות או בשר, מרקי קטניות, ירקות או בשר, סושי, פשטידת גבינות וירקות. חפשי ברשת והתייעצי עם חברות, את תופתעי כמה מתכונים טעימים את הולכת לגלות.
אל תוותרי על ההנאה מהאוכל, בטח שלא בתקופת הרזיה!
3. אכלי את הדבר המשמין שאת אוהבת כדרך קבע
המציאות למדה אותך שבכל פעם שאת “שוברת דיאטה” או מתייאשת מהתהליך, זה בגלל שלא היה לך טעים ואת חוזרת לאכול את הדברים המשמינים שנמנעת מהם.
אוהבת שוקולד או בורקס? אכלי אחד קטן כארוחת ביניים, כל יומיים. כך לא תהיי מתוסכלת מהתהליך ותתמלאי כמיהה בכל פעם שתעברי ליד ה”דבר הטעים הזה”.
4. הפכי כל ארוחה עיקרית לחגיגה
אם את אדם שאוהבת לאכול כפי שכנראה את מעידה על עצמך, התחילי להתייחס בכבוד וטקסיות לארוחותייך ופנקי את עצמך (חסל סדר ארוחה שמורכבת רק מפסטה או ארוחה שנאכלת ישר מהסיר). החל מהיום, סדרי לעצמך בכל ארוחה צלחת יפה ומלאה ב-3 מרכיבים: ירקות, פחמימות וחלבונים. כך תהני יותר מהאוכל, תהיי שבעה לזמן ארוך יותר ולא תגיעי לצריכה עודפת של פחמימות.
5. דאגי לשתייה טעימה זמינה תמיד
אוהבת מים צוננים? שימי קנקן וכוס מולך וזכרי לסיים בכל שעה לפחות כוס אחת. לא אוהבת מים רגילים? העניקי למים טעם באמצעות הכנסת פלחי לימון, עלי נענע, לימונית או לואיזה לקנקן. השרי לשעתיים ותקבלי “מים בטעמים” ללא קלוריות ועם המון טעם.
גם זה לא? המתיקי עם מעט תרכיז פטל דיאט.
המים הכרחיים לתהליך שריפת השומן, בנוסף, מים מסייעים לפעילות הסיבים התזונתיים המסיסים אשר עוזרים לווסת את ספיגת השומנים והסוכרים לדם. זכרי זאת וסייעי לעצמך לרזות יותר באמצעות השתייה.
6.נפחי את “שרירי ההתנגדות” שלך
נשים רבות מאמינות שיש מזונות אליהם אסור להן להתקרב מחשש לאיבוד שליטה.
התחילי להתאמן בעצירת האכילה של מזונות אלו לאחר כמות קטנה. היכולת להגיד לעצמך “זה מספיק עבורי” ולדבוק בכך נובעת משריר ההתנגדות המצוי אצלך בראש.
כיום יתכן ששריר זה מנוון, דאגי להתאמן עליו באופן מסודר ולא להתייאש גם אם את לא מצליחה לעצור בפעמים הראשונות. עם הזמן תראי שהשריר יתחזק ובסוף לא יהיה שום מזון שאינך חזקה מולו.
7. מצאי פעילות שאת אוהבת ודבקי בה
פעילות גופנית אינה חייבת להיות בהכרח ריצה או חדר כושר.
כל פעילות אקטיבית אשר תגרום לך להעלות דופק ולהזיע תעשה את העבודה.
מצאי פעילות אקטיבית שאת נהנית ממנה: שחייה, כדורעף, קיר טיפוס, אפילו לצאת לדאנס-בר כאילו את בת 16. לאחר שווידאת שאת אכן נהנית מהפעילות, הכניסי אותה ליומן לפחות פעמיים בשבוע.
זכרי, רק אם באמת תהני מהפעילות, תוכלי לדבוק בה לאורך זמן ללא קושי.
8. השקלי רק פעם בשבוע
למשקל הגוף שלנו עלולות להיות תנודות יומיות שלא בהכרח נובעות מצורת אכילתנו. אל תתני לכך לשפוט את התנהלותך ולקבוע “אם יש טעם” להמשיך. קבעי יום קבוע לשקילה ודבקי בו. רצוי ביום ראשון, הציפייה אליו תסייע לך בשמירה על האכילה בסופ”ש. השקלי בבוקר לאחר ביקור בשירותים ולפני אכילה או שתייה.
9. השוויצי בהתקדמות ותהני ממנה
אין ספק שתוצאות טובות, נותנות תחושה ש”יש תמורה בעד האגרה”.
לבשי מכנסיים או חצאית צמודים, מבד שאינו נמתח ומדדי אותם כל שבועיים. שימי לב איך נוצר מרווח בין גופך לבין הבד עם הזמן. תהני מהתופעה, צלמי והנציחי אותה. בסוף התהליך, שמרי את הבגד הזה בלבד (ולא את כל המלתחה הישנה) על מנת לזכור איזו דרך גדולה עשית.
10. התחילי להצליח!
אמונה עצמית נוצרת מהתנסויות עבר.
אם חווית יותר מדי כשלונות/אכזבות מול האוכל והמשקל, האמונה ביכולת העצמית שלך עלולה להפגע.
צרי לעצמך הזדמנויות להתמודדויות קלות יחסית מול האוכל ודאגי להצליח בהן.
אם יהיו לך מספיק התנסויות מוצלחות, התת מודע שלך יפתח אמונה עצמית כה חזקה שתישא אותך מעלה גם ברגעים המאתגרים ביותר. ואז באמת ובתמים, תוכלי להאמין שהכל קטן עלייך!
למשל: אם את מה”מנשנשות” דאגי לשבוע היטב מהארוחות ונסי להעביר יום ללא נשנושים. שימי לעצמך מטרה לשתות 2 ליטר ביום וקבעי עם החברות במשרד שכל שעה אתן נפגשות במטבחון לשתיית כוס מים, כך בטוח שתצליחי לשתות 2 ליטר ואף יותר. לכי למסעדה עם חברות, אכלי טוב, ובשעת הקינוח קחי כמה כפיות, התענגי עליהן לאט לאט ולאחר מכן התרכזי בשיחה עם החברות, זכרי לטפוח לעצמך על השכם שלא התנפלת על הקינוח.
קיבלת 10 טיפים, כל אחד מהם הוא עבודה נפרדת.
קבעי לעצמך שבוע לעבוד על כל טיפ בנפרד.
בסיום התהליך כשתפנימי את כל עשרת הטיפים, אני יכולה להגיד באמונה שלמה שאת תהיי במקום אחר.
בהצלחה!