לשעה 12:00 משמעויות רבות בעיני אנשים שונים. בשעה 12:00 העט נופלת מידי רבים ותשומת הלב מוסטת מהמסך במשרדים רבים. במקומות רבים בדיוק בשעה זו הבטן מתחילה לאותת ולדרוש את המגיע לה.
אמנם נאמר על ארוחת הבוקר שהיא הארוחה החשובה ביותר של היום, אך אל לנו לזלזל בחשיבותה של ארוחת הצהריים. אותה ארוחה שכולנו מחכים לה, סתם כי בא לנו לקחת הפסקה, סתם כי הרעב מתחיל להתעורר ואולי בגלל שהיא מחלקת לנו את היום ומסמנת שהחצי השני מתחיל.
אך מה קורה כאשר לאחר הארוחה אנו חשים נפילת מתח? מה קורה כאשר במקום לקבל אנרגיה, כל מה שאנו רוצים הוא לתפוס שנת צהריים טובה?
להלן כמה דגשים שיעזרו לכם להנות מהארוחה העיקרית שלכם, ולהנות עוד יותר מהשפעותיה הטובות בשעות שלאחר מכן:
לאכול ארוחת בוקר טובה
דילוג על ארוחת בוקר גורם לנו להגיע תשושים מדי ומורעבים לארוחת צהריים. מצב זה של תשישות יתר לא תמיד ניתן לתיקון מהיר ע”י ארוחת צהריים (לעיתים סימני העייפות ימשיכו להיות למרות האכילה), וכן הוא עלול לגרום לבחירות לא נכונות של המזון ולאכילת יתר.
לאכול ארוחה מאוזנת
כאשר אנו ממלאים את הצלחת חשוב למלא אותה בצורה מאוזנת, ע”מ לספק לגופנו את כל רכיבי המזון להם הוא זקוק לשם המשך פעילות יומית תקינה. ובייחוד למניעת העמסת יתר של אחד המרכיבים, מה שעלול להוביל להשמנה.
דאגו למלא את הצלחת בירקות טריים לשם אספקת ויטמינים ומינרלים, חלבונים קלים לעיכול ודלי שומן למען קיומו הבסיסי של הגוף ושמירה על הרכב השרירים שלנו, ופחמימות מורכבות ע”מ לספק אנרגיה לגוף אשר תספג ותנוצל לאורך היום ולא תעלה ותרד במהירות.
הקפדה על ארוחה מאוזנת תוביל לשובע מתמשך לאורך שעות היום ותמנע תחושת כבדות לאחר הארוחה והתפתחות מוקדמת של רעב!
דוגמאות לארוחת צהריים מאוזנת:
• תבשיל קטניות בתוספת סלט ירוק מרענן
• דג בתוספת אורז/תפוחי אדמה וירקות טריים
• חזה עוף בתוספת ירקות ובטטות
• סלט ירקות גדול בתוספת טונה/בולגרית/נתחי חזה עוף ופסטה או לחם מקמח מלא
• מגוון סלטים חיים ושווארמת סייטן בפיתה מחיטה מלאה
לאכול ארוחה מזינה ואיכותית
ישנה חשיבות גדולה למקום אספקת המזון. כמובן שקיימת עדיפות מובהקת לאכילת מזון ביתי על פני אכילת מזון ממטבחים תעשייתיים של מסעדות גדולות. חומרי הגלם איכותיים וטריים יותר וההכנה לרוב יותר מוקפדת ודלה יותר משמעותית במלח ובשומן.
ארוחות שכאלו יזינו אתכם באופן המיטבי ביותר וימנעו תחושת עייפות וכבדות מיותרת אשר עלולות לפגוע ביעילות עבודתכם בהמשך היום. נסו להתארגן בהתאם ולהביא אוכל מהבית (מומלץ להשקיע שעתיים בתחילת השבוע ולבשל להמשך השבוע).
לאכול כמויות שפויות
רבים מאיתנו נוטים לאכול הרבה מעבר לצרכי הגוף בזמן הארוחה.
סיבות רבות לכך, כגון: אכילה מהירה – כאשר אנו אוכלים מהר ולא לועסים לאט והיטב, איננו מקשיבים לאיתותי השובע הגופניים אלא נעצרים רק כאשר אין ברירה – “בטן מתפוצצת” או צלחת שהתרוקנה.
כאשר מוגש לנו מזון טעים במיוחד הפיתוי להמשיך לאכול מעבר לתחושת השובע המינימלית הוא גדול. זכרו, אם זה באמת כל כך טעים לכם, אין צורך לוותר על המזון, תוכלו לשמור את מה שנשאר ממנו לארוחה הבאה.
היו מודעים לכמויות אשר אתם שמים על הצלחת והיו מודעים למה שנכנס לפה. בזמן הארוחה הפסיקו את שאר עיסוקיכם והתרכזו בארוחה בלבד. רק כך תהיו מודעים לחלוטין לכמות הנאכלת ואף תהנו יותר מהטעם.
לעשות שינוי סביבתי
לאחר שעות של ישיבה על הכסא במשרד הגיע זמן הפסקת הצהריים? חלק ממרכיבי טעינת מצברי האנרגיה הוא גם שינוי הסביבה. קומו מהכסא ומסביבת העבודה שלכם ולכו לחדר האוכל על מנת “לנקות את הראש” באמת.
קבעו חוק לפיו מפסיקים לדבר על ענייני עבודה והתרכזו באוכל שמולכם. התענגו על הצבעים, הטעמים והריחות. ככל שתהיו מרוכזים יותר באוכל, כך גדל הסיכוי שתאכלו לאט יותר ואת הכמויות הנכונות לגופכם ללא הגזמה.
להקפיד על שתיית מים
אין ספק כי אחד מהגורמים לעייפות ולאכילת יתר הוא התייבשות הגוף. הקפידו על שתיית מים לאורך כל היום ללא תלות בתחושת הצמא, ובייחוד לפני הארוחה לשם עיכול נכון יותר של המזון והמנעות מאכילת יתר.
בתיאבון!