You are currently viewing איך לעבור את החגים לא רק בשלום, אלא גם בכיף

איך לעבור את החגים לא רק בשלום, אלא גם בכיף

אכילה בחגים

כמה עצות על מנת לעבור את החגים לא רק בשלום, אלא גם בכיף:

1. “בפני עיוור לא תיתן מכשול” –הוציאו מהבית את חבילות השי והבונבוניירות שנהוג לקבל בחגים, הן פיתוי מיותר לכם ולילדיכם. העבירו אותן לשכניכם, שהם ישמינו!
אם בכל זאת החלטתם להשאיר מעט מחבילות השי בבית, אכלו במתינות וקבעו לכם ולילדיכם שעת חטיף ביום, בה תבחרו חטיף אחד אשר אינו עולה על 150 קלוריות.
2. במהלך היום שלפני ארוחת החג מומלץ לאכול ארוחות קטנות דלות בשומן. כמו כן, חשוב לא להגיע רעבים לארוחת החג, מאחר וכושר השיפוט בנוגע למזון אינו מתפקד טוב במצבי רעב.
3. חשוב לזכור כי הברכות בתחילת הארוחה הן רק סמלים למהות החג ולא המנה העיקרית. טעמו מעט מהתפוח בדבש, מהתמר והרימון אך אל תגזימו באכילתם (מחכות לכם מספיק פחמימות בתוך הארוחה).
• רימון – פרי מפתה עשיר בנוגדי חמצון המגנים מפני סוגי סרטן שונים ומחלות קרדיווסקולריות, דאגו לאכול אותו בצורתו השלמה ולא לעשות ממנו מיץ רימונים (כוס מיץ רימונים תספק לכם הרבה מאוד קלוריות המגיעות מסוכר והפסד של הסיבים התזונתיים).
• תפוח – מינימלי בקלוריות, מקסימלי בשובע, מגוון בטעמים (חמוץ/מתוק), עשיר בסיבים תזונתיים המגנים עלינו מרמות גבוהות של כולסטרול וסוכר בדם.
• תמר – גם הוא עשיר בסיבים תזונתיים המגנים עלינו מרמות גבוהות של כולסטרול וסוכר בדם, אך עדיין מדובר בפרי עשיר בסוכר, מנת פרי השווה לתפוח הינה 2 תמרים.
• דבש – “הממתיק הטבעי”, מכיל ויטמינים ומינרלים רבים וכן אנזימים המסייעים לפעילות תקינה של מע’ העיכול, בעל תכונות אנטי דלקתיות, אך לא לשכוח, למרות ה”טבעיות” שבו, עדיין מדובר בסוכר, וסוכר שדי מסוכן שכן הוא מעלה את רמות ה-LDL (הכולסטרול הרע) וה-TG (שומנים אנדוגניים בדם), לכן יש לצרוך במידה מועטה.
4. המגוון הרחב שפרוס על השולחן אכן מסנוור ומפתה אך אם תחשבו לרגע, תיווכחו כי את רובו אתם כבר מכירים ועל כן אין צורך לאכול מהכל, בחרו לכם בתחילת הארוחה מה לאכול (העדיפו מבושל על פני מטוגן) ואת גודל המנה, דבקו בהם וכך לא תסחפו. הורים – על מנת לסייע לילדים ולכם בבחירת גודל מנה נכון, עברו לצלחות מנת הביניים שבסט הכלים החגיגי, הן קטנות יותר ומתאימות לגודל מנה שפוי.
5. נסו להקפיד על מילוי חד פעמי של הצלחת, חכו עד שכל האוכל יוגש לשולחן ולאחר מכן בחרו מה לשים בצלחת. אם ביום רגיל בו אתם שומרים על תזונה מאוזנת, לא תאכלו 2 צלחות מלאות, כך אין סיבה למלא 2 צלחות בערב ראש השנה (בייחוד שמדובר בשעות הערב ובמאכלים שמנים יותר מהרגיל).
6. דאגו לחלוקה נכונה של הצלחת – 1/2 צלחת ירק, 1/4 צלחת חלבון, 1/4 צלחת פחמימה (לאלו שמתקשים, ניתן להתפשר על 1/3, 1/3, 1/3).
7. לכל אחד יש את המאכל האהוב עליו בחגים בבית אמא/סבתא אשר לו הוא מחכה במשך כל השנה, אל תוותרו עליו, אכלו אותו בהנאה וללא רגשות אשם אך זכרו שבתמורה כדאי להוריד מאכלים אחרים נחשקים פחות.
8. אם אתם כל-כך אוהבים את האוכל, למה אתם ממהרים? אכלו לאט והתענגו על כל ביס, לעסו היטב על מנת למצות את הטעם.
9. קינוח – הדובדבן שבקצפת? או שמא לא חייבת להיות קצפת? גם מבין מגוון הקינוחים ניתן למצוא כאלו שימלאו את המשימה ולא את רקמת השומן כמו סלט פירות, עוגות גבינה או גזר… וגם אם לוקחים עוגת שוקולד, מישהו אמר שחייב להיות מעל סירופ?
10. לפעמים רק השתייה יכולה לעשות כמעט את כל ההבדל. הימנעו משתייה מתוקה ודבקו בקנקן מים שיהיה לידכם או לפחות בשתייה דלת קלוריות.
11. מומלץ לא לשבת יותר מדי זמן ליד השולחן, ישיבה ממושכת אל מול המנות עלולה להביא לאכילת יתר. אם הנכם חלק מהמשפחה המארחת אל תשכחו את עבודתכם, אם אתם מתארחים היו מנומסים והציעו עזרה בהגשה ופינוי.
12. חג משמעו חופש – הילדים כבר לא חייבים לשבת בכיתה מול המורה והלוח, אז למה לשבת בבית? עכשיו כשמזג האוויר יותר נוח, עבדו על הדינמיקה המשפחתית, צאו עם הילדים לטייל, לשחק בפארקים וכל בילוי אקטיבי מגבש אשר יעזור לכם לשרוף את קלוריות החג העודפות.

בהצלחה!
רונית ציוני
דיאטנית קלינית, RD, B.Sc, M.Sc
טיפול בהשמנת יתר ושינוי דפוסי אכילה
אימון להרזיה
NLP Practitioner
ייעוץ, טיפול וליווי, לפני ולאחר ניתוחים לקיצור קיבה.

אשמח לשמוע מה דעתך בתגובות למטה

רונית ציוני

רונית ציוני היא דיאטנית קלינית בריאטרית, מומחית לטיפול בהשמנה ואכילה רגשית. רונית מגיעה לתחום מניסיונה האישי בהתמודדות רבת השנים עם עודף המשקל והדיאטות הבלתי פוסקות.

כתיבת תגובה